Workshops


Jeg tilbyder workshops tilpasset til jeres behov. Måske er I en vokalgruppe eller kor, måske en efterskole eller gymnasium, eller måske en festival der udbyder workshops. Mit fokus kan være kornørderi eller folkemusikkens univers - eller begge dele!


"Jeg har sunget i kor i 33 år, og jeg har elsket hvert sekund i den traditionelle, klassiske kor-tradition. Så oplevelsen/ erfaringen/erkendelsen (you name it) denne weekend var mind- and bodyblowing. Det var kæmpestort at blive hjulpet ind i en intuitiv, kropslig musikalitet – og Lene Høst var en sikker, kompetent og gennemmusikalsk fødselshjælper."


- korsanger efter korstævne i rootsmusikKorworkshop


Jeg elsker at nørde vokalmusik, og kommer gerne og gør det med jer. Blend, intonation, rytmisk præcision, fællesskab og selvfølgelig god vokalteknik. Jeg elsker at få folk til at opdage de mange måder de kan bruge deres stemme på, og relaterer ofte til vokalteknikker kendt i folkemusikkulturer. Groove er også blevet lidt af en mærkesag for mig, og jeg driver ofte mine korsangere ud på gulvet til en omgang SDS (tramp/klap/syng). Som hørelæreunderviser ynder jeg også at inddrage mine sangere i teorien bag det vi synger, så alle udvikler deres kendskab til musikken. Desuden benytter jeg mig af teknikker fra "Det Intelligente Kor" som jeg har stiftet bekendtskab med under min uddannelse i Aarhus, herunder improvisationsteknikken Vocal Painting.


Se mere på:

https://musikkons.dk/wp-content/uploads/pdf/Vocal_Painting.pdf


Vokalarrangementer


Jeg elsker at arrangere musik for vokale konstellationer, og tager imod bestillinger. Man kan også købe noder og rettigheder til mine tidligere arrangementer ved at kontakte mig. 


Eksempler på mine arrangementer kan foreløbig høres fremført i mine grupper HØST, Vingefang og Roots. Forhåbentlig kommer der snart en nodeudgivelse.


Visekreds


Et forum hvor alle kan være med på lige fod, og alle kan få noget med sig hjem, er en visekreds. Vi sidder i kreds og jeg lærer folkesange ud på gehør, dvs. uden noder eller krav om at kende musikken på forhånd, og alle styrker derved deres gehør. Jeg kan måske gøre brug af en tavle hvis der er en, og udleverer gerne tekstark bagefter.


Materialet er det jeg kender bedst - danske og svenske viser, salmer, middelalderballader, vuggesange, årstidssange, trallemelodier/mundmusik og i det rette lag, ikke mindst drikkeviser og frække viser.